An inconvenient sequel

nl
SYNOPSIS:

An Inconvenient Sequel is een Amerikaanse documentaire die geregisseerd werd door Bonni Cohen en Jon Shenk. De film vormt – what’s in a name – het vervolg op de documentaire An Inconvenient Truth uit 2016. De docu werd genomineerd voor L’Oeil D’Or – de hoofdprijs voor documentaire films – op het prestigieuze filmfestival van Cannes.

Een decennium na An Inconvenient Truth is de voormalige vicepresident van de Verenigde Staten Al Gore nog steeds niet te stoppen in zijn strijd tegen de klimaatsverandering. An Inconvenient Sequel behandelt de vooruitgang die is geboekt door deze voortdurende strijd en Al Gore’s inspanningen om wereldleiders te overtuigen om te investeren in hernieuwbare energie. De film culmineert in het klimaatakkoord van Parijs in 2016.

In een wereld van zelfbewuste politici komt Al Gore over als iemand die werkelijk om de mensen en hun planeet geeft. Het bericht dat hij wil verspreiden komt uit een goede plaats en is zeker niet politiek, noch gaat het over het demoniseren van anderen (zelfs zij die zich tijdens de gesprekken tegen het klimaatakkoord van Parijs scharen). Het uitstijgen van de documentaire boven deze oppervlakkigheden, is een doel waarnaar we allen zouden moeten streven.

CAST: Al Gore

LAND: VS

REGIE: Bonni Cohen en Jon Shenk

TAAL: ENG

ONDERTITELS: NL-FR

DUUR: 98