Cargo

nl
SYNOPSIS:

Cargo is de eerste langspeelfilm van de Brugse regisseur Gilles Coulier, die al eerder met de tv-serie Bevergem een heuse manie voor West-Vlaanderen ontkende in het land. Voor zijn film haalt hij opnieuw karakterkoppen uit de streek bijeen om deze keer een ruw relaas over een vissersfamilie aan de Noordzee te filmen.

Wanneer vader Leon Broucke (Roland Van Campenhout) na een val in het ijzig koude zeewater in een coma belandt, ontdekt zijn oudste zoon Jean (Sam Louwyck) dat het vissersbedrijf tegen een enorme schuldenberg aankijkt. Jean probeert zich daarop staande te houden onder het zware juk van de financiële problemen, maar hij raakt ook nog eens in conflict met zijn jongere broers Francis (Wim Willaert) en William (Sebastien Dewaele). De broers kampen elk afzonderlijk met persoonlijke zorgen – Francis heeft een geheime liefde, William ontloopt de criminaliteit en Jean worstelt met zijn rol als nieuw familiehoofd en vader van zijn achtjarige zoon – waardoor de spanningen hoog oplopen.

Ooit nog te gast als jong talent bij PLATFORM in Lumière, opende Coulier met Cargo het Film Festival Oostende. Met de subtiele muziek van Liesa Van der Aa, het grimmige script en de troosteloosheid van de grijze Noordzee als sfeerlocatie, weet Coulier West-Vlaanderen in een duistere maritieme thriller te portretteren.

CAST: Sam Louwyck, Wim Willaert en Sebastien Dewaele

LAND: België

REGIE: Gilles Coulier

TAAL: BE

DUUR: 91