Das Leben der Anderen

nl




SYNOPSIS:

In aanloop naar de première van Werk Ohne Autor op 6 februari vertonen we éénmalig de gedigitaliseerde versie van het succesvolle debuut van de Duitse regisseur Florian Henckel von Donnnersmarck. In 2007 bekroond met de Oscar voor Beste Buitenlandse Film.

Oost-Berlijn, 1984. Glasnost is nog heel ver weg, de bevolking wordt onder de duim gehouden door het Ministerium für Staatssicherheit (Stasi), de Oost-Duitse geheime politie. De Stasi wordt alom gezien als één van de meest effectieve inlichtingendiensten ter wereld. Het doel van de Stasi: alles te weten komen.
De succesvolle toneelschrijver Georg Dreyman (Sebastian Koch) en zijn geliefde, de actrice Christa-Maria Sieland (Martina Gedeck), zijn populaire intellectuele sterren in de DDR. Maar hun acties en vooral gedachten zijn niet altijd in lijn met de ideologie van de socialistische heilstaat. De minister van Cultuur is érg geïnteresseerd in Christa-Maria en geeft Stasi-agent Wiesler opdracht de twee af te luisteren. Zoals gewoonlijk begint de bureaucratische Wiesler plichtsgetrouw aan deze taak. Boven hun appartement, op zolder, luistert hij dag en nacht hun leven af. Maar hoe meer hij in hun leven wordt gezogen, hoe moeilijker hij het heeft om zijn afstandelijkheid te bewaren.

Vriendenfilm! Vrienden van Lumière krijgen op vertoon van hun ledenkaart, gratis toegang tot deze film.

CAST: Sebastian Koch & Martina Geddeck

LAND: Duitsland

REGIE: Florian Henckel von Donnersmarck

TAAL: Duits

ONDERTITELS: NL - FR

DUUR: 138