Engel

nl
SYNOPSIS:

In het kader van “Open huis” komt regisseur Koen Mortier op zaterdag 22 september om 19u45 zijn film voorstellen aan ons publiek. Na de film volgt een Q&A. Reserveer nu alvast uw tickets!

Engel volgt de ontmoeting van een prostituee, Fae, en de wereldberoemde sportman Thierry. Tijdens zijn vakantie in Senegal wordt hij halsoverkop verliefd op de Afrikaanse schoonheid. Ze vinden waardigheid en hoop bij elkaar om zich uit hun benarde situaties te bevrijden. Boven dit wederzijds gevoel primeert echter hun liefde voor elkaar. Tot Thierry zich onder invloed vreemd begint te gedragen. Wanneer Fae de volgende ochtend ontdekt dat Thierry overleden is, wordt ze gearresteerd ondanks haar onschuld. Om verder te kunnen met haar leven, moet ze terug naar de kamer waar het allemaal begon…

Engel werd geregisseerd door Koen Mortier, die de film baseerde op een novelle van Dimitri Verhulst, namelijk  ‘Monoloog van iemand die het gewoon was tegen zichzelf te praten’ over de laatste levensdagen van wielerrenner Frank Vandenbroucke.

CAST: Vincent Rottiers, Fatou N'Diaye en Paul Bartel

LAND: Belgie

REGIE: Koen Mortier

TAAL: FR

DUUR: 103