Jackie

nl
SYNOPSIS:

Na Neruda schotelt Pablo Larraín (No, El Club) u opnieuw een atypische biopic voor waarin Oscarwinnares Natalie Portman (Black Swan) in de huid kruipt van de iconische Jackie Kennedy.

Larrains Engelstalige debuut toont de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van deze charismatische First Lady. Een periode waarin de hele wereld zijn blik richtte op de beroemde weduwe. Een vrouw in rouw, die zich uiterlijk sterk moest houden om een geschokte natie gerust te stellen en het beeld van haar echtgenoot voor de eeuwigheid historisch te bepalen.

Met Jackie bouwt Larraín verder op zijn kenmerkend politieke films en gaat hij op zoek naar de juiste balans tussen leven en legende. Via de immersieve, stream-of-consciousness benadering van cinematograaf Stéphane Fontaine (Un Prophète, Elle) en de begeesterende soundtrack van Mica Levi (Under the Skin) geeft hij een unieke inkijk in de ergste week uit het leven van de enigmatische figuur Jackie O.

Jackie werd lovend ontvangen op het filmfestival van Toronto waar hij de Platform Prize won. Op het prestigieuze filmfestival van Venetië werd hij bekroond met de prijs voor beste scenario.

 

CAST: Natalie Portman, Peter Sarsgaard en Greta Gerwig

LAND: VS

REGIE: Pablo Larraín

TAAL: ENG

ONDERTITELS: NL-FR

DUUR: 100