Le Fidèle

nl
SYNOPSIS:

Le Fidèle is de nieuwste langspeelfilm van gevierd Limburgs regisseur Michael Roskam. Le Fidèle is Roskams derde film, na het Oscar-genomineerde Rundskop en zijn Amerikaanse filmdebuut The Drop. De hoofdrollen van deze romantische neo-noir gingen naar Matthias Schoenaerts en de Franse Adèle Exarchopoulos (La Vie d’Adèle). Le Fidèle gaat in wereldpremière op het filmfestival van Venetië, waar het ook deel uitmaakt van de officiële selectie.

Het is liefde op het eerste gezicht tussen de raadselachtige Gino “Gigi” Vanoirbeek (Matthias Schoenaerts) en de beloftevolle racepilote Bénédicte “Bibi” Delhany (Adèle Exarchopoulos). Passionele, onvoorwaardelijke liefde.  Maar Gigi draagt een geheim met zich mee.  Het soort geheim dat levensbedreigend kan zijn, voor hen beiden en voor iedereen rond hen. Tegen noodlot, rede en eigen zwaktes in zullen Gigi en Bibi moeten vechten om hun liefde te redden.  Maar hoe lang kan je vechten voor iets dat misschien al lang verloren is…?

Roskam brengt Matthias en Adèle samen in een donkere liefdestragedie tegen de achtergrond van het beruchte Belgische gangstermilieu. Naast Schoenaerts en Exarchopoulos zijn er bijrollen voor onder meer Sam Louwyck en Stefaan Degand. Nicolas Karakatsanis stond opnieuw achter de camera, nadat hij eerder ook al meewerkte aan Rundskop en The Drop.

CAST: Matthias Schoenaerts, Adèle Exarchopoulos en Charley Pasteleurs

LAND: België/NL/Frankrijk

REGIE: Michaël R. Roskam

TAAL: FR

ONDERTITELS: NL

DUUR: 130