Le jeune Ahmed

nl
SYNOPSIS:

De 13-jarige Ahmed leeft in België en leidt hetzelfde leven als zijn leeftijdgenoten. Wanneer hij in contact komt met de imam van de plaatselijke moskee, raakt Ahmed in de ban van diens absolute idealen. Na een extreme interpretatie van een passage uit de Koran doktert hij een plan uit om zijn leerkracht te vermoorden. Kan de liefde voor het leven en zijn familie Ahmed nog overtuigen om zijn radicale ideeën op te bergen?

Al sinds de jaren 90 broeden de Belgische broers Dardenne op hun eigen filmstijl. Wereldwijd wordt het unieke, sociale karakter van hun films gesmaakt en werden ze al rijkelijk beloond met nominaties en prijzen op diverse festivals. Met een voorliefde voor jonge personages aan de rand van de samenleving hoeft het dan ook niet te verbazen dat ze met ‘Le jeune Ahmed’ een film hebben gemaakt over een Belgische tiener die aangetrokken wordt tot het moslimextremisme. Een controversieel onderwerp dat in goede handen is bij deze empathische filmmakers.

De nieuwe film van de Dardennes maakt deel uit van de officiële selectie tijdens het festival van Cannes. Le jeune Ahmed speelt vanaf 22 mei in onze zalen, maar op 2 juni om 19.45u hebben we de eer om de film te vertonen in aanwezigheid van de regisseurs. Bestel nu je tickets!

CAST: Idir Ben Addi, Olivier Bonnaud, Myriem Akheddiou, Victoria Bluck, Claire Bodson, Othmane Moumen

REGIE: Jean-Pierre & Luc Dardenne

DUUR: 80