Manchester by The Sea

nl
SYNOPSIS:

Opgelet: de vertoning van dinsdag 7/3 om 14u30 wordt geschrapt wegens de verbouwingen.

Nadat hij bij de omslag van het millennium de overstap maakte van theaterauteur naar filmmaker levert regisseur Kenneth Lonergan (Margaret, You Can Count on Me) nu zijn derde prent af. Manchester by the Sea, een hartverscheurend drama over trauma’s en familierelaties, toont een krachtig verhaal waarin zelfs alledaagse dingen epische proporties aan kunnen nemen.

Lee Chandler (Casey Affleck), een getormenteerde klusjesman, wordt na een lange afwezigheid gedwongen terug te keren naar zijn thuisstad wanneer zijn broer Joe (Kyle Chandler) sterft aan een hartaanval. Hoewel hij hier emotioneel niet toe in staat is ziet Lee zich gedwongen de verdere opvoeding van zijn neef Patrick (Lucas Hedges) op zich te nemen. Samen proberen ze hun verdriet te verwerken terwijl bij Lee de herinneringen terugkeren van een nog veel grotere tragedie uit zijn verleden.

Samen met zijn onwaarschijnlijk indrukwekkende cast toont Lonergan ons de complexe geschiedenis van een verwoest leven. Een donkere film die desondanks veel ruimte laat voor komische noten en die de afgelopen weken trots prijkte op veel eindejaarlijstjes in de internationale pers.

CAST: Casey Affleck, Michelle Williams, Lucas Hedges en Kyle Chandler

LAND: VS

REGIE: Kenneth Lonergan

TAAL: ENG

ONDERTITELS: NL-FR

DUUR: 137