Maudie

nl
SYNOPSIS:

Maudie is een romantisch drama gebaseerd  op het leven van de kunstenares Maud Lewis. De biografische film werd geregisseerd door de Ierse regisseuse Aisling Walsh. De film werd geselecteerd voor het filmfestival van Toronto en Berlijn en op het filmfestival van Vancouver sleepte dit opmerkelijk levensportret zelfs de publieksprijs in de wacht.

Maud (Sally Hawkins) – een vrouw die lijdt aan ernstige artritis – haar tante Ida en broer Charles leven in het Nova Scotia van de jaren dertig. Ze is diep geshockt wanneer ze te weten komt dat Charles het familiehuis, nagelaten door hun ouders, verkocht heeft. Wanneer ze in een winkel een advertentie ziet voor een huishoudster besluit ze de uitdaging aan te gaan. Maud komt terecht bij de eeuwige vrijgezel Everett Lewis (Ethan Hawke). Tijdens het opknappen van zijn verwaarloosd huis schildert Maud enkele tekeningen op een plank, later de muren, de ramen… Gaandeweg worden Maud en haar creaties wereldberoemd. Maud en Everett groeien naar elkaar toe en Maud overtuigt hem om met haar te trouwen. Het koppel verschijnt zelfs op televisie, maar vanaf dan gaat alles bergaf. Maud’s gezondheid gaat snel achteruit en wanneer een duister geheim uit het verleden aan haar onthuld wordt stort Maud’s wereld in.

Maudie is het verhaal van een vrouw die haar artritis overwon om zo een van de meest bewonderde folk schilders te worden in de geschiedenis van haar land.

CAST: Ethan Hawke, Sally Hawkins en Kari Matchett

LAND: Ierland/Canada

REGIE: Aisling Walsh

TAAL: ENG

ONDERTITELS: NL-FR

DUUR: 115