Once Upon A Time In Hollywood

nl
SYNOPSIS:

‘Once Upon a Time in Hollywood’ blikt terug naar Hollywood in de zomer van 1969. De filmindustrie beleeft er de laatste dagen van een gouden tijdperk en oude beroemdheden moeten plaats ruimen voor jong, aanstormend talent. Ook de carrières van tv-acteur Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn vaste stuntman (Brad Pitt) zitten in het slop. Tijdens hun zoektocht naar nieuwe acteeruitdagingen en eeuwige roem wordt Hollywood plots opgeschrikt door de moord van de Manson Family op Sharon Tate.

Quentin Tarantino’s negende film is waarschijnlijk zijn meest persoonlijke. De moorden van de Manson Family lieten een diepe indruk na op de toen zesjarige Tarantino. ‘Once Upon a Time in Hollywood’ ging in wereldpremière op het filmfestival van Cannes en werd er door de pers unaniem lovend onthaald als het beste wat Tarantino het afgelopen decennium afleverde. Met een glansrol voor het duo DiCaprio-Pitt die voor de eerste keer samen voor de camera staan. Een eerbetoon aan het gouden Hollywood-tijdperk.

 

Pers

“With Leonardo DiCaprio and Brad Pitt playing a TV actor and stuntman who cross paths with the Manson cult, Tarantino has created outrageous, disorientating entertainment.” – ★★★★★ (The Guardian)

CAST: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt & Margot Robbie

REGIE: Quentin Tarantino

TAAL: ENG

ONDERTITELS: FR-NL

DUUR: 161'