Queen of Hearts

nl
SYNOPSIS:

In het gewaagde Deense drama Queen of Hearts leven we lang mee met een vrouw die stap voor stap allerlei seksuele grenzen overschrijdt.

“Off with their heads”, is de beruchte uitroep van de Queen of Hearts in Alice in Wonderland. In die omgekeerde wereld worden de onredelijke straffen al uitgedeeld nog voordat er een veroordeling is. In de intrigerende Deense film Queen of Hearts (Dronningen) leest moeder Anne (Trine Dyrholm) haar tweeling voor uit Lewis Carrolls beroemde boek. Ze is advocaat van slachtoffers van seksueel geweld en gespecialiseerd in onrecht. Zelf lijkt ze een perfect leventje te leiden in een steriele villa. Dat verandert als de stuurse tienerzoon uit een eerder huwelijk van haar man bij hen intrekt. Hij maakt bij Anne dingen los die ze zelf niet voor mogelijk hield.

“Queen of Hearts” is een gewaagde en provocerende film over een ​​complex en echt verontrustend verhaal. Geschreven en geregisseerd door May el-Toukhy, zal het Deense meesterwerk je helemaal verbluft achterlaten. Gevuld met een krachtige uitvoering geleverd door een van de beste actrices in de filmwereld Trine Dyrholm, legt de film op een slimme manier sensualiteit, machtsmisbruik en intimidatie vast.

CAST: Trine Dyrholm, Gustav Lindh, Magnus Krepper

REGIE: May el-Toukhy

ONDERTITELS: NL-FR

DUUR: 127