Suspiria

nl
SYNOPSIS:

Avant-Première op Halloween, 31 oktober om 19u30. Reserveer nu je tickets in een Halloween double bill met de exclusieve vertoning van John Carpenter’s Halloween 40th anniversary edition.

Susie Bannion, een jonge Amerikaanse balletdanseres, slaagt erin om toegelaten te worden bij een van ‘s werelds bekendste dansscholen, de Markos Dance Academy in Berlijn. Hoewel ze geen noemenswaardige opleiding heeft gehad zoals de andere danseressen, heeft ze een betoverend talent en is ze uitermate ambitieus. Na haar toetreden ontdekt ze al snel dat er een geheim schuilt achter de academie. Een geheim dat Susie’s leven volledig zal gaan beheersen.

Suspiria is een remake van de gelijknamige film uit 1977, gemaakt door horrorlegende en mede-Italiaan Dario Argento. Het is niet de eerste keer dat regisseur Luca Guadagnino zich waagt aan het heruitvinden van een klassieker. Zijn film A Bigger Splash, uit 2015, was al een remake van Jacques Derays La piscine. Met Suspiria kiest hij bewust voor een resoluut ander straatje dan hetgene hij vorig jaar bewandelde met zijn bezwerende Call Me by Your Name.

CAST: Dakota Johnson, Tilda Swinton, Mia Goth

LAND: Italië / VS

REGIE: Luca Guadagnino

TAAL: Engels

ONDERTITELS: FR - NL

DUUR: 152