The Circle

nl
SYNOPSIS:

Na enkele mooie drama’s zoals The Spectacular Now en The End of the Tour waagt Amerikaans regisseur James Ponsoldt zich deze keer aan een Orwelliaans aandoende dystopie die af en toe net iets te verwant is aan onze huidige samenleving.

Mae Holland (Emma Watson) is een jonge vrouw die onverwacht een baan weet te strikken bij The Circle, een machtig internetbedrijf geleid door oprichters Eamon Bailey (Tom Hanks) en Tom Stenton (Patton Oswalt) dat erop gericht is de levens van de mensen zo “transparant” mogelijk te maken en de grens tussen publiek en privé zo veel mogelijk te doen vervagen. Na enkele aanpassingsproblemen wekt ze de aandacht van Eamon en wordt ze uitgekozen voor een speciaal project waarbij heel haar leven gefilmd en live uitgezonden wordt. Dankzij een mysterieuze collega (John Boyega) begint ze zich echter bewust te worden wat voor implicaties de plannen van The Circle kunnen hebben.

The Circle, een adaptatie van de gelijknamige bestseller van Dave Eggers, is een technologische thriller die vragen stelt over de interactie tussen het professionele en sociale leven, oversharing en de voortdurende observatie waaraan mensen worden blootgesteld. Een nachtmerrie-achtig beeld van een samenleving waarin alle gegevens over je leven worden bewaard en ingezet om je leven beter te maken.

CAST: Emma Watson, Tom Hanks, Ellar Coltrane

LAND: VS

REGIE: James Ponsoldt

TAAL: ENG

ONDERTITELS: NL-FR

DUUR: 110