The Cook, The Thief, His Wife & Her Lover

nl
SYNOPSIS:

In het kader van KOOKEET komt Dominique Persoone (The Chocolate Line) op woensdag 26 september persoonlijk zijn filmkeuze voorstellen bij ons in de cinema.

Kookeet is de culinaire ontmoetingsplek voor fijnproevers, Bourgondiërs en gastronomen en waarschijnlijk ook voor filmliefhebbers. Dominique Persoone ging als cinefiel graag in op de vraag van Cinema Lumière welke films hem inspireren in zijn werk of welke film hij graag wil zien waar zijn werk in vervlochten zit.Dominique Persoone van The Chocolate Line nam deze uitnodiging graag aan en wil het sublieme meesterwerk van Peter Greenaway: The Cook, The Thief, His Wife and Her Lover presenteren aan ons publiek.

Iedere avond voltrekt er in het gastronomische restaurant Le Hollandaise een schouwspel van overdaad, decadentie en vraatzucht. Maar wanneer de eigenaar, zijn vrouw, hun kok en een opponent samenkomen ontspint zich een schokkende cocktail van seks, moord en wraak.Peter Greenaway wekt met The Cook, The Thief, His Wife & Her Lover een barok schilderij te leven. Eentje waar alles op “aan” staat. Een braspartij in klank en licht. Een gulzige film.

In samenwerking met Brugge Plus

CAST: Helen Mirren, Richard Bohringer, Michael Gambon

LAND: UK

REGIE: Peter Greenaway

TAAL: Engel

ONDERTITELS: Nederlands

DUUR: 124