The Lost City of Z

nl
SYNOPSIS:

In zijn adaptatie van David Granns debuut “The Lost City of Z: A Tale of Deadly Obsession in the Amazon” toont David Gray het op waargebeurde feiten gebaseerde verhaal van de 20ste-eeuwse Britse ontdekkingsreiziger Percival Fawcett in een ambitieuze cinematische reis doorheen het Amazonegebied.

Percy (Charlie Hunnam) is een jonge militair en cartograaf. Hij is zeer bekwaam in zijn functies, maar gaat gebukt onder de bezoedelde reputatie van zijn vader. Een opdracht van de Royal Geographical Society rukt hem weg bij zijn gezin om het Boliviaanse grondgebied opnieuw in kaart te brengen en zo een oorlog te voorkomen. Wanneer hij onderweg hoort van een verloren stad van goud, dwaalt hij samen met zijn adjudant Henry Costin steeds dieper het Amazonegebied in om nooit meer terug te keren.

The Lost City of Z is een meeslepende film vol menselijke en natuurlijke gevaren. Een sterk staaltje klassiek vertelde cinema dat doet terugdenken aan films als Apocalypse Now en Aguirre: der Zorn Gottes. Een avontuur van epische proporties in een meesterlijke vormgeving.

CAST: Charlie Hunnam, Sienna Miller en Robert Pattinson

LAND: VS

REGIE: James Gray

TAAL: ENG

ONDERTITELS: NL/FR

DUUR: 141

KIJKWIJZER: