Tueurs

nl
SYNOPSIS:

Tueurs is het filmdebuut van Jean-François Hensgens en ex-crimineel François Troukens. Troukens kent het misdaadmilieu van binnenuit. Hij pleegde in de jaren ’90 zelf overvallen op geldtransporten en werd aanzien als zware crimineel. Zijn kennis van zake zorgt voor enkele hoogstaande actieshots en een waarheidsgetrouw portret van de misdaadwereld.

De acties van de Bende van Nijvel dienden als inspiratiebron voor de film. Toch is Tueurs fictie.  Het donker misdaaddrama vertelt het verhaal van een fictieve misdaadbende die overvallen plegen met Frank Valken als leider. Valken werkt vanuit een onwrikbare morele code. Zijn laatste overval loopt echter grondig mis: ze rakelen een oude zaak op en belanden in conflict met een nog meer gewelddadige bende. Valken en zijn bendeleden kunnen geen kant meer uit. Want wie gelooft criminelen wanneer ze beweren dat ze de misdaad niet gepleegd hebben?

Dit Waals misdaaddrama verbeeldt onze nationale angsten voor de Bende van Nijvel. Enkele belangrijke bijrollen zijn weggelegd voor Kevin Janssens en Johan Leysen.

CAST: Olivier Gourmet, Kevin Janssens en Lubna Azabal

LAND: BE

REGIE: Jean-François Hensgens en François Troukens

TAAL: FR

ONDERTITELS: NL

DUUR: 86