Over uw stadsbioscoop

Cinema Lumière is een gezellige stadsbioscoop die zich pal in het centrum van de stad Brugge bevindt (op wandelafstand van de Markt). Het complex is gehuisvest in de gebouwen van De Republiek. Met zijn 4 zalen die eind 2011 volledig digitaal werden uitgerust, staat deze cinema garant voor kwaliteitsvolle films die tegen zeer democratische prijzen aan het publiek worden voorgesteld.

De Blauwe zaal telt 174 zitjes, de Rode zaal 76, de Groene zaal 60 en zaal 4, de kleinste zaal, telt 45 zitjes.

Cinema Lumière wil zich vooral profileren als stadsbioscoop voor jong en oud en kiest voor een gevarieerde filmkeuze die alle leeftijden kan bekoren.

LUMIERE OP SCHOOL

  • Tijdens het schooljaar zet Cinema Lumière overdag ook zijn deuren open voor de scholen. Heel wat scholen hebben intussen de weg naar deze bioscoop gevonden om hun studenten op regelmatige basis met de wereld van de film te laten kennismaken. De cinemaploeg helpt graag in de keuze van het filmaanbod, maar ook films naar eigen keuze kunnen – in de mate van beschikbaarheid – worden vertoond.
    De studenten genieten een speciaal kortingstarief, begeleiders komen gratis.

LUMIERE IN DE STAD

  • Cinema Lumière ontwikkelt filmgerelateerde initiatieven die het groepsbezoek kunnen stimuleren. Diverse organisaties waaronder Okra, Universiteit voor de Derde Leeftijd, de Vereniging voor Vlaamse Academici en Rotary Club organiseren er intussen jaarlijks één of meerdere filmvertoningen voor hun leden. In samenwerking met de cel Stedenbeleid van de stad Brugge worden filmvertoningen aangeboden aan buurt- en straatcomités.

LUMIERE VOOR UW BEDRIJF

  • Ook bedrijven kunnen terecht in Cinema Lumière. Klanten uitnodigen voor een speciale filmvertoning, de personeelsploeg trakteren op een avondje film met achteraf een glas, Cinema Lumière zet graag zijn deuren voor u open.

LUMIERE VOOR KIDS

  • Sinds 1 januari 2012 zijn de kinderen koning tijdens de namiddagvertoningen in Cinema Lumière, die onder de noemer “Monsters in Lumière” worden voorgesteld.

LUMIERE ALS VRIEND

  • Cinema Lumière zou Cinema Lumière niet zijn zonder zijn talrijke vrijwilligers die zich heel regelmatig inzetten om hun bioscoop te helpen promoten. Daartoe werd de vzw Vrienden van Lumiere opgericht.